Granit Vilovo je jedna od retkih kamenorezačkih radnji koja ima zaokružen kompleta proces proizvodnje predmeta od kamena, od sečenja granitnih blokova do ugradnje finalnog proizvoda. Proces proizvodnje u našoj kamenorezačkoj radnji teče ovako: Biramo granitne blokove direktno kod vlasnika majdana, dovozimo blokove u našu radionicu i sečemo ih u ploče različitih debljina, poliramo ili brusimo ploče, od ovako obradjenih ploča profilišemo potrebne elemente, pažljivo obradjujemo elemente, i na kraju sledi prevoz i montaža na dogovorenom mestu.

Pažljivo biramo najbolje blokove od kojih možemo da dobijemo najkvalitetnij proizvod nakon završne obrade. Sečenje u ploče se vrši cirkularnom testerom čija je šajba u prečniku 2700mm na koju su navareni dijamantski segmenti.

Nakon sečenja sledi poliranje. Proces poliranja je kompleksan i sastoji se od više faza. Broj faza zavisi od vrste i od fizičko-mehaničkih svojstava kamena. Mi ploče poliramo automatskom polirkom.

Profilisanje elemenata se vrši sa više alata, od automatske freze do malih ručnih brusilica kojima se profili doteruju i dovode do perfekcije. Nakon profilisanja imamo proizvod koji je dobio oblik i treba ga, kvalitetnom obradom, dovesti do željenog gotovog proizvoda.

Završna obrada može da uključuje poliranje kantova, brušenje, štokovanje, klesanje itd.. Radi se sa više različitih mašina, od automatskih kantarica do malih polirki.

I na kraju dolazi montaža. Koristimo najkvalitetnije lepkove, renomiranih svedskih brendova, za spajanje elemenata od kamena. Ukoliko je potrebno betoniranje, beton je uvek odlično armiran i garantujemo da neće pući!!!

Naručite